krem na solarium jaki?

Reply to this topic Start new topic Start Poll

> 

krem na solarium jaki?

Adas822

Użytkownik
*

Grupa: Members
Nr użytkownika: 398

czesc kochane dziewczyny ;) !! mam do was prosbe: doradzcie mi, co mam sobie wsmarowac w skore, przed pojsciem na solarium? Nigdy tam nie bylem, a chce LEKKO (naprawde tylko lekko) opalic sobie skore. Wiem,ze solarium nigdy nie oddzialuje dobrze na skore (no moze z jakimis wyjatkami .niewazne :) ) i chcialbym sie jakos zabezpieczyc(bo troche sie boje tych takich no wiecie.heh.rakow skory itp. :) )wiec gdybyscie mi cos doradzily co w miare ochorni moja skore to byloby fajnie. Jezeli cos zle napisalem, to sorki, ale nie bylem nigdy na solarium i nie znam sie na tych "bajerach" ;) . Dzieki z gory i pozdrawiam.
PM Email Poster
joker

Użytkownik

Nr użytkownika: 1095

CYTAT
czesc kochane dziewczyny ;) !! mam do was prosbe: doradzcie mi, co mam sobie wsmarowac w skore, przed pojsciem na solarium? Nigdy tam nie bylem, a chce LEKKO (naprawde tylko lekko) opalic sobie skore. Wiem,ze solarium nigdy nie oddzialuje dobrze na skore (no moze z jakimis wyjatkami .niewazne :)   ) i chcialbym sie jakos zabezpieczyc(bo troche sie boje tych takich no wiecie.heh.rakow skory itp. :)   )wiec gdybyscie mi cos doradzily co w miare ochorni moja skore to byloby fajnie. Jezeli cos zle napisalem, to sorki, ale nie bylem nigdy na solarium i nie znam sie na tych "bajerach" ;) . Dzieki z gory i pozdrawiam.

na kazdym lepszym solarium mają duzy wybór różnych balsamów itp. i nie musisz kupowac całego tylko odleją Ci jedna porcje. Poza tym osoba prowadząca solarium dobierze odpowiedni balsam do twoich potrzeb. Jesli chcesz sie mało opalic to polecam na początku iść na solarium ze trzy razy co kilka dni (ja chodze na 10 min. na początku) pózniej wystarczy co dwa tygodnie.

PM Email Poster
Trojanos

Użytkownik

Nr użytkownika: 634

CYTAT
na kazdym lepszym solarium mają duzy wybór różnych balsamów itp. i nie kupowac całego tylko odleją Ci jedna porcje. (ja chodze na 10 min. na początku)

musisz
Najczesciej chyba sprzedawane sa w saszetkach. To calkiem wygodne. Polecam tez balsamy po opalaniu, ktore dobrze pielegnuja skore.
To bardzo indywidualna sprawa. U mnie w pracy solarium jest na tyle mocne, ze choc nie mam jasnej karnacji, to jak poszlam na 10 min, to sie troche przysmazylam :/
Michal! Nie idz gdzies, gdzie nawet sie nie zainteresuja, czy wczesniej sie opalales albo jaki masz typ skory. To absolutny brak profesjonalizmu. Mozna sobie przez cos takiego bardzo zaszkodzic. U mnie szef bardzo dokladnie sie wypytuje, niektorzy klienci uwazaja, ze jest natretny ale pozniej to doceniaja :)
Pozdrawiam, Ada.
PM Email Poster
sobi3ch

Użytkownik
**

Nr użytkownika: 864

CYTAT
skore (no moze z jakimis wyjatkami .niewazne :) ) i chcialbym sie zabezpieczyc(bo troche sie boje tych takich no wiecie.heh.rakow itp. :) )wiec gdybyscie mi cos doradzily co w miare ochorni moja

jakos skory skore
Nie ma czegoś takiego jak 'zabezpieczenie' skóry w solarium. Albo się opalasz, albo chronisz się przed promieniami UV. Nie da się jednocześnie, bo jedno wyklucza drugie. Opaleniznę uzyskujesz pod wpływem promieniowania, które jest szkodliwe, więc wszelka ochrona mija się z sensem, bo się po prostu nie opalisz. O ile na dworze stosowanie filtrów jest uzasadnione, bo ludzie np. chcą po prostu poprzebywać na słońcu i jednocześnie mieć zabezpieczoną porządnie skórę (co wiąże się albo z całkowitym brakiem opalenizny albo z bardzo wolnym jej pojawianiem się). Natomiast do solarium idzie się zdecydowanie tylko po opaleniznę, więc zabezpieczanie skóry jest bezsensem.
Jedynym sensownym kosmetykiem do solarium są balsamy przyspieszajace opalanie, dzięki którym szybciej się opalisz i w efekcie mniej czasu spędzisz pod lampami. Kupisz je u obsługi solarium.

PM Email Poster
1 użytkownik(ów) czyta ten temat (1 gości i 0 ukrytych)
0 zarejestrowanych użytkowników:

Topic Options Reply to this topic Start new topic Start Poll