zapachy z warzywniaka |
Pomoc
Szukaj
Użytkownicy
|
| Witamy gościa ( Zaloguj się | Zarejestruj ) | Wyślij ponownie potwierdzenie rejestracji |
![]() |
| ArminPL |
|
||
|
Użytkownik ![]()
Grupa: Members Postów: 54 Nr użytkownika: 1590 Dołączył: 20-February 08 |
nic dla mnie nie pachnie piekniej, jak surowy ogorek, czy pomidor dojrzaly na sloncu. czy sa zapachy, ktore maja duzo wspolnego z zapachami warzyw?
i przy okazji - nie wiecie, gdzie mozna kupic ten zapach?: Eau de Parfum Green Tea And Bamboo - Bardzo mocny, wytrawny zapach świeżo skoszonej trawy. Przyziemny? Tak, bo blisko ziemi. Jest chłodny i wyważony. A lekkości dodaje mu nuta zielonej herbaty. Studzi emocje i chłodzi skórę (Lepo, 100 ml: ok. 60 zł). |
||
| darius5740 |
|
||
|
Użytkownik ![]() ![]()
Grupa: Members Postów: 115 Nr użytkownika: 370 Dołączył: 13-January 08 |
Les Belles, Nina Ricci, zielone. Do kupienia np. tu: perfland.pl/x_C_Dz__P2_6.html mydlarnia.wroc.pl/lepo7.htm. |
||
| leparkour |
|
||
|
Użytkownik ![]() ![]()
Grupa: Members Postów: 175 Nr użytkownika: 739 Dołączył: 23-August 07 |
mialam!!!:) piekne, szukam dalej:) dzieki, nie widze cen, ale juz do nich pisze. |
||
| Marchewa |
|
||
|
Użytkownik ![]() ![]()
Grupa: Members Postów: 101 Nr użytkownika: 1285 Dołączył: 22-October 07 |
Było smaszno, a jaszmije smukwijne świdrokrętnie na zegwniku wężały, kiedy ruua :
| nic dla mnie nie pachnie piekniej, jak surowy ogorek, czy pomidor | dojrzaly na sloncu. czy sa zapachy, ktore maja duzo wspolnego z | zapachami warzyw? Są takie perfumy "Eau de campagne", o ile dobrze googlam, to Sisley. Osobiście nie wąchałam, ale koleżanka twierdzi, że to właśnie taki trawiasty zapach (a zakładam, że takie też Cię interesują). |
||
| rygiellek |
|
||
|
Użytkownik ![]() ![]()
Grupa: Members Postów: 111 Nr użytkownika: 407 Dołączył: 10-February 08 |
No to ja polecę zapach, który też jest blisko natury. Pachnie jak las po deszczu, kiedy do runa zaczynają docierać pierwsze promienie letniego słońca. Iglasty las :) To "Ozone" Sergio Tacchiniego (sorry za ewentualnie pokręconą pisownię). Coś pięknego :) Krusz. |
||
| wolowiec |
|
||
|
Użytkownik ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Grupa: Members Postów: 716 Nr użytkownika: 693 Dołączył: 14-November 07 |
Warzywnych to chyba nie znam. Moj "zielony" zapach to Parfum d'Ete Kenzo - na lato jedyny. m. |
||
| lociak luzes |
|
||
|
Użytkownik ![]() ![]()
Grupa: Members Postów: 181 Nr użytkownika: 131 Dołączył: 28-June 07 |
ruua tyz mialam. chyba pierwszy raz sie natykam kogos, kto tez to mial :) troche slodkie, ale git. |
||
| maxspeedway |
|
||
|
Użytkownik ![]() ![]()
Grupa: Members Postów: 114 Nr użytkownika: 1235 Dołączył: 12-November 07 |
To mnie też dołącz do listy. Dawno bo dawno, ale zawsze. Ale za fajne uważam je do tej pory. I one wogóle słodkie nie były - były do szpiku kości orzeźwiające jak liście pomidorów :) |
||
| moc11 |
|
||
|
Użytkownik ![]() ![]()
Grupa: Members Postów: 139 Nr użytkownika: 373 Dołączył: 29-February 08 |
kurcze - dopiero jak zobaczylam zdjecie, to mi sie przypomnialo, wieki temu mialam:) dla mnie ten zapach nie byl slodki, tylko taki owocowy. jak ci sie ten zapach podobal, to jeszcze fajna byla taka jedna escada limitowana, co jeszcze niedawno ja mozna bylo kupic na pedecie - takie owoce, ze hej:) |
||
| Joasia |
|
||
|
Użytkownik ![]() ![]()
Grupa: Members Postów: 177 Nr użytkownika: 420 Dołączył: 21-February 08 |
ania, to ty bylas wczoraj w tvn style?:) |
||
| Virus |
|
||
|
Użytkownik ![]() ![]()
Grupa: Members Postów: 114 Nr użytkownika: 1184 Dołączył: 23-March 08 |
bardzo:) musze go poszukac! |
||
| eMKa |
|
||
|
Użytkownik ![]()
Grupa: Members Postów: 98 Nr użytkownika: 52 Dołączył: 14-April 08 |
no popatrzcie, jakie z was skarbice wiedzy:) jakos ominelam te zapachy, a z opisu juz mi sie podobaja - dzieki:) |
||
| kwiatek9101 |
|
||
|
Użytkownik ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Grupa: Members Postów: 857 Nr użytkownika: 837 Dołączył: 23-September 07 |
a czy on nie zmienil opakowania? bo kojarzy mi sie nazwa, ale nie z tym opakowaniem! |
||
| Marcin121 |
|
||
|
Użytkownik ![]() ![]()
Grupa: Members Postów: 171 Nr użytkownika: 288 Dołączył: 31-August 07 |
Tak. |
||
| gumes1 |
|
||
|
Użytkownik ![]()
Grupa: Members Postów: 76 Nr użytkownika: 625 Dołączył: 02-October 07 |
Troche zmienil. Kiedys tatk toto wygladalo - znaczy mozna bylo postawic ten lisc, teraz tylko lezy :) didier.huard.free.fr/Kenzo-parfumdete.jpg m. |
||
| Xperien |
|
||
|
Grupa: Members Postów: 608 Nr użytkownika: 522 Dołączył: 10-November 07 |
zaluje, ale widzialam koncowke. nie wiem dlaczego, ale pomyslalam, ze to ty. choc wyobrazalam sobie ciebie inaczej:) |
||
| tarnowski |
|
||
|
Użytkownik ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Grupa: Members Postów: 1075 Nr użytkownika: 1186 Dołączył: 25-March 08 |
ha! no i rozpoznaje - mialam go:) |
||
| barni |
|
||
|
Użytkownik ![]() ![]() ![]() ![]()
Grupa: Members Postów: 584 Nr użytkownika: 1352 Dołączył: 23-May 08 |
O, a jak? BTW, jutro o 22.00 ma być powtórka. |
||
| asi@ |
|
||
|
Użytkownik ![]() ![]()
Grupa: Members Postów: 196 Nr użytkownika: 470 Dołączył: 10-November 07 |
Użytkownik "Katarzyna Kulpa" napisała w wiadomości Następna! :) Uwielbiałam ten zapach, do dziś stoi na toaletce flakonik z reszteczką. Wącham co jakiś czas i biję się z myślami, kupić następną, nie kupić? Pozdrawiam Magda- |
||
| pandf1 |
|
||
|
Użytkownik ![]() ![]()
Grupa: Members Postów: 177 Nr użytkownika: 1582 Dołączył: 03-June 07 |
Magdalena Pucia milo mi :) kupic, ale najpierw poszukac czegos nowego :) ja tak zawsze mam - w rezultacie jedyny zapach, ktory kupilam dwa razy, to Pampleluna Guerlain. i, kurcze, chyba kupie go trzeci raz. |
||
| Blachol |
|
||
|
Grupa: Members Postów: 1090 Nr użytkownika: 935 Dołączył: 18-July 07 |
Omajgot, opisz go, proszę, króciutko: z tych słodkich czy z tych rzeźkich? Zaciekawionam :) Krusz. |
||
| paulina17_17 |
|
||
|
Użytkownik
Grupa: Members Postów: 27 Nr użytkownika: 1196 Dołączył: 06-February 08 |
Użytkownik "Kruszyzna" <[spam_won]. orzezwiajacy..:) to grejpfrut, po prostu czysty, gorzkawy, prawdziwy grejpfrut. |
||
| Polishstartups |
|
||
|
Grupa: Members Postów: 725 Nr użytkownika: 1558 Dołączył: 10-July 07 |
A nie, to be :) Krusz. ciepłolubna ;) |
||
| Mituso |
|
||
|
Użytkownik ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Grupa: Members Postów: 873 Nr użytkownika: 1043 Dołączył: 04-February 08 |
Na stronie sorea.pl są fajnie opisane perfumy i przy dużej ilości napisane jakie są podobne, może to coś pomoże. |
||
| mi5tic |
|
||
|
Użytkownik ![]() ![]()
Grupa: Members Postów: 117 Nr użytkownika: 520 Dołączył: 07-November 07 |
to zalezy, czy uzywasz innego nicka na innej grupie i czy cie z kims nie myle:) |
||
| Graffi |
|
||
|
Użytkownik ![]() ![]()
Grupa: Members Postów: 114 Nr użytkownika: 1498 Dołączył: 05-November 07 |
Kup se, albo powąchaj najpierw Brit Burberry. Normalny. Ja sobie powąchałam i 2 godziny później kupiłam. Na teraz bardzo OK. |
||
| ryba_pank |
|
||
|
Grupa: Members Postów: 1089 Nr użytkownika: 1008 Dołączył: 14-February 08 |
Pewnego pięknego dnia, a był(a) to środa, 21 września 20:10 użytkownik Anna M. Gidyńska, sącząc kawkę, wyklepał: Brit u-wiel-biam. Niniejszym donoszę :) Krusz. |
||
| pjf |
|
||
|
Grupa: Members Postów: 774 Nr użytkownika: 1105 Dołączył: 12-March 08 |
Niestety moja kablowka nie ma jeszcze TVN Style (chociaż są inne programy TVN) |
||
| Inquistor |
|
||
|
Grupa: Members Postów: 1021 Nr użytkownika: 885 Dołączył: 21-July 07 |
Ha. A jak znajdujesz Brit Red? Ja myślałam nad nim, ale jednak za duży to zapach, za intensywny. |
||
| witoldd1 |
|
||
|
Użytkownik ![]()
Grupa: Members Postów: 73 Nr użytkownika: 280 Dołączył: 09-January 08 |
Nie wydaje mi się, żebym gdzie indziej w usenecie podpisywała się inaczej. Może kiedyś, ale nazwisko zawsze się pojawiało. |
||
| panoramikx |
|
||
|
Użytkownik ![]()
Grupa: Members Postów: 39 Nr użytkownika: 814 Dołączył: 29-April 08 |
Kruszyzna no co chcesz, zapach prosto z warzywniaka :) BTW to najlepszy zapach owocowy, jaki znam. bardzo prawdziwy, a jednoczesnie z ciekawa, specyficzna, elegancka nuta. i wcale nie jest taki chlodny (IMHO), nawet w zimie go lubie. |
||
| mifox1 |
|
||
|
Grupa: Members Postów: 1086 Nr użytkownika: 883 Dołączył: 28-August 07 |
ruua escada mi sie kojarzy ze straszna slodzizna wlasnie :) wata cukrowa z brzoskwiniami, cos w tym stylu. jak to ta rozowa, to nie dla mnie :) |
||
| maciunio |
|
||
|
Użytkownik ![]()
Grupa: Members Postów: 77 Nr użytkownika: 649 Dołączył: 25-September 07 |
Nie znam. Za intensywny, mówisz? To może będzie dla mnie w sam raz ;) Jestem na etapie poszukiwania jakiegoś zapachu, bo EL Plasures kończy się nieuchronnie (jeszcze kilka "psików" zostało). Nie, nie, nie w moim stylu ten zapach, absolutnie, ale dostałam go jako dodatek do prenumeraty i zużyłam, a co się będę (kubełek). Jak znam życie, kupię coś zupełnie innego, niż miałam zamiar, ale nowe Brit chętnie zwącham :) Krusz. |
||
| ewelinka328 |
|
||
|
Grupa: Members Postów: 776 Nr użytkownika: 1552 Dołączył: 15-May 08 |
Sprawdź. Jest niezły, ale dla mnie za słodki - Brit to i tak dla mnie duża odmiana, zazwyczaj używałam innych perfum. Ma być jeszcze Brit Gold, ale nie wiem, kiedy pojawi się w PL. Pleasures nie jest nawet takie złe, tyle tylko, że jak dla mnie nijakie. No, takie nie do odróżnienia. |
||
| Zbyshek |
|
||
|
Użytkownik
Grupa: Members Postów: 5 Nr użytkownika: 576 Dołączył: 04-September 07 |
Ach, ja słodzizny uwielbiam. Takie właśnie ciepłe jak Brit, a nie takie landrynusy :) O, będę wyglądać :) Prawda? Niby ładne, ale 150 innych pachnie podobnie. Poza tym dla mnie zdecydowanie za świeże. Fajnie, że było, zużyłam, bo zapach ładny i na mojej skórze, jakby to ująć, był cieplejszy niż na innej skórze, ale to jednak nie to. A ja szukam czegoś, co byłoby odpowiednikiem Guinnesa wśród piw - nie zapomina się tego smaku i nie pomyli z innym. Wybredna jestem, co? :) Czymś takim jest Tresor, ale Tresor do pracy, do _mojej_ pracy jest absolutnie nie do przyjęcia. To musi być coś dyskretnego, ciepłego, nienarzucającego się. Taki jest właśnie Brit. Tresor przy nim to morderca :) Pewnie i tak zdecyduję się w końcu na klasyczną Campbellkę :) Krusz. |
||
| Kala |
|
||
|
Grupa: Members Postów: 1096 Nr użytkownika: 1055 Dołączył: 15-June 07 |
To Red jest za landrynkowate. Niby takie nie-nastolatkowe, ale jednak dusząca landryna. Ja tak mam z Happy To Be, mam takie mini, 4 ml. Letnie, ładne, nie gryzące, ale takie.. nijakie. A znasz Goodlife Davidoffa? Też bardzo ładne, takie ciepłe, słodkie, ale nie nachalne. |
||
| businessnoww |
|
||
|
Użytkownik ![]() ![]()
Grupa: Members Postów: 184 Nr użytkownika: 653 Dołączył: 06-May 08 |
O, to nie. Landrynkom mówimy stanowcze nie. Nie znam. Davidoff kojarzy mi się z czymś potwornie ostrym i świezym do bólu, a przeznaczonym dla mężczyzn. Uuuuch, coś strasznego, Cool Water czy jakoś tak, takie granatowe. Zraziło mnie to kompletnie i do tej pory, jak widzę logo Davodoffa, to na wszelki wypadek przechodzę na drugi koniec drogerii :)) Ale dla nauki sie poświęcę i sprawdzę, jak good jest to life ;) Krusz. |
||
| motyllek444 |
|
||
|
Użytkownik ![]() ![]()
Grupa: Members Postów: 149 Nr użytkownika: 706 Dołączył: 14-September 07 |
Tak, Cool Water to śmierdziuch, ale Good Life jest bardzo ok. Echo, najnowszy zapach, jest całkiem nijaki, więc nie polecam. |
||
| edric |
|
||
|
Użytkownik ![]()
Grupa: Members Postów: 39 Nr użytkownika: 698 Dołączył: 20-November 07 |
Pewnego pięknego dnia, a był(a) to środa, 21 września 22:51 użytkownik Katarzyna Kulpa, sącząc kawkę, wyklepał: W sumie tak, nie wiem, dlaczego sie czepiam :)) O, skoro zachęcasz, to jednak przewącham sprawę :) Krusz. |
||
| kamila3p1 |
|
||
|
Użytkownik ![]() ![]()
Grupa: Members Postów: 131 Nr użytkownika: 1025 Dołączył: 05-January 08 |
no wlasnie oni teraz od paru lat poszli w takie slodkie niestety wlasnie. ale oni maja co roku nowy zapach na lato, zawszew tej samej butelce, tylko ona kolorem sie rozni, raz jest przezroczysta, raz matowa. tamta byla matowa jasnozielona, chyba tylko 30 ml. to bylo b. dawno temu, od tamtego czasu juz zaden ich zapach mi sie nie podobal, bo wlasnie za slodki dla mnie. |
||
| faxepl |
|
||
|
Użytkownik ![]() ![]()
Grupa: Members Postów: 197 Nr użytkownika: 1125 Dołączył: 18-January 08 |
kurcze, dla mnie byl taki za gorzki.. ale powacham jeszcze raz:) dla mnie za to ukochanym zapachem geurlain jest z tej samej serii, co te grejpfrut zapach "herba fresca" - zapach slabej herbatki z cytrynka, no dla mnie bomba. zreszta ten zapach kupilam dzieki poleceniu kogos na tej grupie, za to co mu serdecznie dziekuje:) |
||
| fitti |
|
||
|
Użytkownik ![]()
Grupa: Members Postów: 44 Nr użytkownika: 289 Dołączył: 06-June 07 |
ruua och, herba jest fantastyczna. tez bym kupila :) |
||
| sweet_lady |
|
||
|
Użytkownik ![]()
Grupa: Members Postów: 86 Nr użytkownika: 1076 Dołączył: 25-November 07 |
ruua to wyjasnia sprawe. ja myslalam o czyms, co wachalam niedawno, i bylo to rozowe i slodkie jak sto landrynek :) |
||
| darius5740 |
|
||
|
Użytkownik ![]() ![]()
Grupa: Members Postów: 115 Nr użytkownika: 370 Dołączył: 13-January 08 |
Kruszyzna No i zachęciłyście mnie, no. Poleciałam do Sephory, obwąchałam i kiszka. Tzn, bardzo ładnie pachnie sam z siebie, natomiast na mnie się nieciekawie rozwija, szkoda. Ale, ale, nie byłabym sobą, gdybym nie sprawdziła innych stojących obok zapachów Burberry -- i bardzo mi podpasował Touch. Niby niepozorny, a na mnie pachnie całkiem, całkiem. No i kupiłam -- wszystko przez Was, o! :-) Anetek |
||
| Zbyshek |
|
||
|
Użytkownik
Grupa: Members Postów: 5 Nr użytkownika: 576 Dołączył: 04-September 07 |
Aneta Baran to ja po primo gratuluje, a po drugo nawiaze do tematu - guerlainowa Akwa Alegoria pojawila sie na truskawie w duzym wyborze i jak zwykle korzystnej cenie. z czego nie omieszkalam skorzystac :) przy czym zawiodlam sie ostatnio w perfumerii - wachnelam Orange magnifica czy jakos tak, i odrzucilo mnie, niestety, a tak na nia liczylam. za to Anisia bella calkiem-calkiem. |
||
| karolcia |
|
||
|
Użytkownik ![]() ![]() ![]()
Grupa: Members Postów: 323 Nr użytkownika: 108 Dołączył: 20-February 08 |
Katarzyna Kulpa Po primo to nie ma czego i po co gratulować, bo na zdrowy chłopski rozsądek to na kiego muchomora mi kolejne perfumy? ;-) A co do secundo, to którą tym razem kupujesz? Grapefruitową znów? Ona fajna, tylko bardzo na lato, a tutaj już jesień przyszła, nie ma na to rady To coś z anyżkiem? Brrrr. Anyżek to ja tylko w takich ciasteczkach-precelkach, co to dawno temu w sklepach bywały, toleruję. No ale nic, obwącham i wyrażę opinię (albo i nie. ;-)) Perfumetek |
||
| adita22 |
|
||
|
Użytkownik ![]() ![]()
Grupa: Members Postów: 162 Nr użytkownika: 891 Dołączył: 12-February 08 |
Aneta Baran siostro :) nie, herba fresca. tez na lato, ale co tam. najwyzej postoi, a w sumie zawsze chcialam ja miec. BTW pampleluny uzywam nawet w zimie. ano, z anyzkiem. ja lubie :) |
||
| DJTomasz30 |
|
||
|
Użytkownik ![]()
Grupa: Members Postów: 77 Nr użytkownika: 170 Dołączył: 08-October 07 |
Katarzyna Kulpa Ano ;-) Po obwąchaniu tych wszystkich Aqua Allegoria chciałam kupić kolejne, ale się opamiętałam ;-) Herba Fresca prześliczna, to właśnie ona się na mnie rzuciła wrzeszcząc 'kup mnie! Mnie wybierz! Wybierz mnieee!' Na szczęście byłam dzielna ;-) Pamplelune też ładna, ale z grapefruitowych zapachów to jednak wolę Le Monde est Beau. Nie do pobicia IMHO. Zapach istotnie zacny, ale jednak nie mój typ. Szkoda, że w tej serii nie ma zapachu magnolii -- kiedyś używałam Magnolii Yves Rocher -- zobaczyłam w sobotę, że z serii Aqua Allegoria jest piwonia, dużo ładniejsza niż Pivoine z YR, więc wyobraziłam sobie, jaka mogłaby być ta ichnia hipotetyczna magnolia, wzdech. No cóż, nie zawsze musi być kawior Anetek |
||
| Davi |
|
||
|
Użytkownik ![]()
Grupa: Members Postów: 43 Nr użytkownika: 1459 Dołączył: 03-October 07 |
Aneta Baran e tam, bylo kupic ;)) no to dla mnie zdecydowanie odwrotnie. on pachnie grapefruitowo? mnie raczej zalatywal cytryna, ale moze zle pamietam, bo dawno wachalam. te wszystkie Kenza mi jakos nie leza. ano :) ja bym chetnie powitala wiecej owocowych zapachow, moze cos typu jablko/gruszka/melon mniam :) |
||
| Leniwiec |
|
||
|
Grupa: Members Postów: 1111 Nr użytkownika: 1360 Dołączył: 02-August 07 |
Katarzyna Kulpa Szóste z kolei? ;-) Nieee, to już byłby ciężki przesadyzm. Już ten Touch mi w zasadzie nie za bardzo był potrzebny ;-) Mnie w zasadzie tylko ten się podoba, uwielbiam i kocham, najcudowniejsze w świecie letnie perfumy. I tak, mój zadarty nos wyczuwa w nim grapefruita. O nienienie, tylko nie jabłko, koszmarne Zielone Jabłuszko z czasów mojego nastolęctwa ;-) Gruszka, tak. Chociaż gruszki to ja raczej w postaci gruszkówki wolę ;-) A melon świetny żel pod prysznic robi Bourjois, o zapachu melona właśnie, cudo. Wody toaletowej nie stwierdzono Iiiitam, i tak młoda jesteś ;-) Wszystkiego najczekoladowszego! Anetek, co wcina sorbet melonowy |
||
![]() |
![]() |