jonoforeza |
Pomoc
Szukaj
Użytkownicy
|
| Witamy gościa ( Zaloguj się | Zarejestruj ) | Wyślij ponownie potwierdzenie rejestracji |
![]() |
| wasz idol agata |
|
||
|
Użytkownik ![]() ![]()
Grupa: Members Postów: 146 Nr użytkownika: 903 Dołączył: 23-August 07 |
Witam,
Czy któraś z Pań stosowała zabieg jonoforezy (jontoforezy?) na rozszerzone naczynka krwionośne? Jaki jest efekt zabiegu i jaki koszt? pozdrawiam reszka |
||
| Mituso |
|
||
|
Użytkownik ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Grupa: Members Postów: 873 Nr użytkownika: 1043 Dołączył: 04-February 08 |
Czesc.widze,ze nikt nie odpowiedzial Ci na to pytanie. powiem szczerze ze takie zabiegi moga Ci tylko uczszczelnic naczynia krwionosne,a na pewno nie sciagnac porozszerzane juz naczynia.Jesli bedzie to zabieg z wykorzystaniem duzego stezenia wit C (a tak powinno by w tym przypadku) to po dluzszym stosowaniu bedzie fajny efekt rozjasnienia no i wew. usczelnienia naczyn. radzilabym jeszcze dodatkowo spozywac wit C do wew. Jesli natomiast masz juz porozszerzane naczynia i chodzi Ci o posciaganie ich przez jontoforeze to ie pomoze. Raczej to skieruj sie na pozamykanie ich do dermatologa lub kliniki estetycznej i wtedy stosuj regularnie zabiegi uszczelniajace naczynia zeby zapobiec ich ponownemu rozszerzeniu Pozdrawiam Ada Witam, |
||
| sigaris |
|
||
|
Użytkownik ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Grupa: Members Postów: 635 Nr użytkownika: 1231 Dołączył: 10-August 07 |
reszka : ja też chętnie skorzystałabym z takiego zabiegu, tylko nie wiem, gdzie (Gdańsk). |
||
| wierzba.openid.pl |
|
||
|
Użytkownik ![]() ![]() ![]() ![]()
Grupa: Members Postów: 465 Nr użytkownika: 1272 Dołączył: 09-July 07 |
Dzięki za informacje. A czy orientujesz się może jaki jest koszt zabiegu?
|
||
| Heavanely |
|
||
|
Użytkownik ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Grupa: Members Postów: 967 Nr użytkownika: 1329 Dołączył: 28-April 08 |
Witaj, wiem tylko, ze zabiegi jontoforezy stosuje sie na blizny. Skierowanie od chirurga lub ogólnego w tym przypadku. |
||
| Markysss |
|
||
|
Użytkownik ![]()
Grupa: Members Postów: 96 Nr użytkownika: 1353 Dołączył: 29-January 08 |
justa : Praktycznie kazdy gabinet kosmetyczny jest wyposazony w galwan, czyli urzadzenie potrzebne do zabiegu jonoforezy. Galwanizacja od jonoforezy rozni sie tylko tym, czy uzyjemy jakiegos elektrolitu (roztwory z witamina C, wapniem itp, w zaleznosci od potrzeby), czy tez chcemy dzialac samym pradem stalym. Jonoforeza to po prostu wprowadzanie substancji do skory za pomoca pradu stalego. Jesli gabinet posiada taka substancje i to urzadzenie, to powinien swiadczyc takie uslugi. Jest to metoda stara jak swiat, troche sie od niej odeszlo na rzecz nowych wynalazkow - ultradzwieki, laser itp. Niepotrzebnie, bo jest niedroga i skuteczna. Pozdrawiam Aduś |
||
| tomy111 |
|
||
|
Użytkownik ![]() ![]() ![]()
Grupa: Members Postów: 358 Nr użytkownika: 236 Dołączył: 18-July 07 |
MAga : Zabiegi te sa czesto stosowane zarowno w medycynie, jak i w kosmetyce. Metoda ta ma szeroki zakres zastosowan, w zaleznosci od tego, czym nasaczy sie podklad lekowy. Pozdrawiam Aduś |
||
| paulincia151515 |
|
||
|
Użytkownik ![]()
Grupa: Members Postów: 76 Nr użytkownika: 1462 Dołączył: 31-August 07 |
Aduś : no właśnie nie każdy, bo już dawno bym zrobiła ;) byłam w 2 gabinetach w centrum Gdańska i odechciało mi się dalej szukać metodą kontaktu osobistego ;) myślałam, że ktoś poleci gabinet godny zaufania. |
||
| kamcia1591 |
|
||
|
Użytkownik ![]()
Grupa: Members Postów: 43 Nr użytkownika: 1350 Dołączył: 15-November 07 |
justa : W wielu na pewno stoi, ale nieuzywany. Kosmetyczki juz pewnie zapomnialy jak sie z tego korzysta, albo im sie nie chce :> Aduś |
||
![]() |
![]() |