stylista

Reply to this topic Start new topic Start Poll

> 

stylista

zuczek126p

Użytkownik

Grupa: Members
Nr użytkownika: 376

poszukuję jakiegoś w Warszawie, czy możecie mi kogoś polecić? Ewa
PM Email Poster
wodna

Użytkownik

Nr użytkownika: 323

CYTAT
poszukuję jakiegoś w Warszawie, czy możecie mi kogoś polecić?

Użytkownik "Ewa" napisał
Zależy czego oczekujesz . może trochę sprecyzuj wymagania. Zawsze mogę polecić siebie ;-) jakby nie było jestem (też) stylistką.
Pozdrawiam MOLNARka
PM Email Poster
damiano80692

Użytkownik
**

Nr użytkownika: 1488

CYTAT
Użytkownik "Ewa" napisał poszukuję jakiegoś w Warszawie, czy możecie mi kogoś polecić?
Zależy czego oczekujesz . może trochę sprecyzuj wymagania. Zawsze mogę polecić siebie ;-) jakby nie było jestem (też) stylistką.
Pozdrawiam MOLNARka

Molnarko, a jestes z warszawy? ja bym rowniez bardzo chetnie skorzystala z porady stylistki:) chcialabym sie dowiedziec jakie ubranka bylyby najlepsze zeby podkreslic moja sylwetke jakos nie moge sobie ostatnio znalezc fajnych ubran:( no i wiesz, fajnie byloby dostac rowniez kilka milych porad w kwestii wlosow, makijazu jak wygladaja takie spotkania ze stylistka?
pozdrawiam cieplutko, Julianna

PM Email Poster
Getrox

Użytkownik
**

Nr użytkownika: 80

CYTAT
Molnarko, a jestes z warszawy? ja bym rowniez bardzo chetnie skorzystala z porady stylistki:) chcialabym sie dowiedziec jakie ubranka bylyby najlepsze zeby podkreslic moja sylwetke jakos nie moge sobie ostatnio znalezc fajnych ubran:( no wiesz, fajnie byloby dostac rowniez kilka milych porad w kwestii wlosow, makijazu jak wygladaja takie spotkania ze stylistka?

i
E tak takie spotkanie To że sama wiesz, to za mało. Trzeba takiego stylistę zabrać ze sobą do sklepów na ciuchy -- Joanna jduszczynska.republika.pl
PM Email Poster
daniusal

Użytkownik

Nr użytkownika: 466

CYTAT

Molnarko, a jestes z warszawy? ja bym rowniez bardzo chetnie skorzystala porady stylistki:) chcialabym sie dowiedziec jakie ubranka bylyby najlepsze zeby podkreslic moja sylwetke jakos nie moge sobie ostatnio znalezc fajnych ubran:( i wiesz, fajnie byloby dostac rowniez kilka milych porad w kwestii wlosow, makijazu jak wygladaja takie spotkania ze stylistka?
E tak takie spotkanie To że sama wiesz, to za mało. Trzeba takiego stylistę zabrać ze sobą do sklepów na ciuchy -- Joanna jduszczynska.republika.pl

No wiem, wiem. Dlatego wlasnie chcialam sie zapytac jak to cenowo wyglada I czy moge sie z Molnarka na takie chodzenie po sklepach kiedys umowic Chociaz wiesz, moze sklepy nie sa mi tak potrzebne bo ja mam sporo ciuchow tylko nie potrafie polaczyc tego wszystkiego ze soba.
Julianna Użytkownik "Joanna Duszczyńska" napisał w wiadomości z no
PM Email Poster
Trzech_stYle

Użytkownik
*

Nr użytkownika: 937

CYTAT
No wiem, wiem. Dlatego wlasnie chcialam sie zapytac jak to cenowo I czy moge sie z Molnarka na takie chodzenie po sklepach kiedys umowic Chociaz wiesz, moze sklepy nie sa mi tak potrzebne bo ja mam sporo ciuchow tylko nie potrafie polaczyc tego wszystkiego ze soba.

wyglada
Połowę wyrzucić, bo nie ta gama kolorystyczna, a reszta już się sama połączy. ;-) -- Joanna jduszczynska.republika.pl
PM Email Poster
tomecki16

Użytkownik
**

Nr użytkownika: 915

CYTAT
Molnarko, a jestes z warszawy? ja bym rowniez bardzo chetnie skorzystala z porady stylistki:) chcialabym sie dowiedziec jakie ubranka bylyby najlepsze zeby podkreslic moja sylwetke jakos nie moge sobie ostatnio znalezc fajnych ubran:( no wiesz, fajnie byloby dostac rowniez kilka milych porad w kwestii wlosow, makijazu jak wygladaja takie spotkania ze stylistka?

Użytkownik "Julianna" napisał w
Owszem ;-)

Bardzo mnie to cieszy ;-)
i
Takie standardowe spotkanie (ze mną) trwa około 2-3 godzin (w domu klientki). Rozmawiamy o kolorystyce danej osoby (makijaż, włosy, ciuchy), fryzurze (co pasuje a co trochę mniej, jak dbać), figurze (jak podkreślić atutu i jak ukryć defekty), makijażu (korekty, nauka), przegląd szafy i kombinacje ubraniowe jak najbardziej (_nie_ chodze po sklepach z klientką). To informacja w takim duuużym uproszczeniu ;-)
Po resztę zapraszam na priva ;-)
Pozdrawiam MOLNARka

PM Email Poster
elwisss

Użytkownik
**

Nr użytkownika: 629

CYTAT
(_nie_ chodze po sklepach z klientką).

A dlaczego nie? Tak mi się wydaje, że klientce - szczególnie zapracowanej, której potrzebne jest odświeżenie garderoby to by się właśnie przydało? Naprawdę nie ma na to rynku? -- Joanna jduszczynska.republika.pl
PM Email Poster
haq

Użytkownik

Nr użytkownika: 934

CYTAT
A dlaczego nie? Tak mi się wydaje, że klientce - szczególnie zapracowanej, której potrzebne jest odświeżenie garderoby to by się właśnie przydało? Naprawdę nie ma na to rynku?

Użytkownik "Joanna Duszczyńska" napisał
Głównie dlatego, że ja mam całkiem inną pracę zarobkową a wizażowanie traktuję jak swego rodzaju hobby albo "misje" (choć mam uprawnienia i praktykę to zawód wykonuje całkiem inny). Nie chcę (ja MOLNARka) więc na to poświęcać zbyt wiele czasu - a takie chodzenie po sklepach jest niestety czasochłonne.
I jeszcze jedna rzecz - naprawdę stosunkowo mało jest takich klientek - które jednak by sie na to zdecydowały (bo to konkretne pieniądze kosztuje) - a to już wiem od koleżanek po fachu, które robią to zawodowo.
pozdrawiam MOLNARka
PM Email Poster
n1l3

Użytkownik
*

Nr użytkownika: 343

CYTAT
I jeszcze jedna rzecz - naprawdę stosunkowo mało jest takich klientek - które jednak by sie na to zdecydowały (bo to konkretne pieniądze a to już wiem od koleżanek po fachu, które robią to zawodowo.

kosztuje) -
A ile Twoim zdaniem kosztuje latanie po sklepach za godzinę? Kiedyś widziałam w gazecie jakieś abstrakcyjne liczby. Moja znajoma wizażystka też zasadniczo po sklepach nie lata, więc nie wiem, jakie ma stawki -- Joanna jduszczynska.republika.pl
PM Email Poster
wormux29

Użytkownik

Nr użytkownika: 225

CYTAT
A ile Twoim zdaniem kosztuje latanie po sklepach za godzinę?

Pamiętam z rozmowy z jedną z koleżanek, która to robi od 100 pln w zwyż. I jeszcze jakiś % od tego co kupią.
Ale to jedna dana jaką mam - więc mało adekwatna ;-) Ja po prostu _w_ogóle_ tego nie robię więc się nawet dokładnie nie interesowałam (i tak bym odmówiła nawet jakbym znalazła klientkę).
BTW - jak robię stylizację panny młodej - to chodzę z nią do kilku salonów ;-) Ale wtedy cena jest inna - wliczona w całość usługi.
Pozdrawiam MOLNARka

PM Email Poster
silvaran.openid.pl

Użytkownik
**

Nr użytkownika: 500

CYTAT
Pamiętam z rozmowy z jedną z koleżanek, która to robi od 100 pln w I jeszcze jakiś % od tego co kupią.

zwyż.
O kurcze sorry ze sie wtrace i to z taka uwaga ale ten procent od tego co kupia to chyba przesada? Jak myslicie? No wywalilo mnie to kołami do gory!:)
Kaska
PM Email Poster
laki

Użytkownik

Nr użytkownika: 926

CYTAT

Pamiętam z rozmowy z jedną z koleżanek, która to robi od 100 pln w zwyż. I jeszcze jakiś % od tego co kupią.
O kurcze sorry ze sie wtrace i to z taka uwaga ale ten procent od tego co kupia to chyba przesada? Jak myslicie? No wywalilo mnie to kołami do gory!:)

Mi też się to nie podoba o tyle, ze "stylistce" w żaden sposób nie będzie zależało, żeby zrobić te zakupy w miarę tanio, a z drugiej strony jak się człowiek n taką usługę decyduje, to znaczy, że go na to stać -- Joanna jduszczynska.republika.pl
PM Email Poster
szczyrk1

Użytkownik

Nr użytkownika: 113

CYTAT
Mi też się to nie podoba o tyle, ze "stylistce" w żaden sposób nie będzie zależało, żeby zrobić te zakupy w miarę tanio,

Użytkownik "Joanna Duszczyńska" napisał w
Nawet jak tego % nie będzie to też jej nie będzie zależało. Ona tylko wybiera to co (jej zdaniem) najlepiej pasuje - i nie patrzy na metki. Od tego jest klientka ;-)))
Jeszcze tylko na zakończenie dodam, że mi się to tez nie podoba - jako klientce oczywiście ;-) Jako stylistka się nie wypowiadam w tej kwestii bo nie świadczę takich usług ;-)
Pozdrawiam MOLNARka, która uważa, że znając założenia i kolory najlepiej robi się zakupy samemu ewentualnie z TŻ karta kredytową ;-)
PM Email Poster
karramba

Użytkownik

Nr użytkownika: 909

CYTAT
Pozdrawiam MOLNARka, która uważa, że znając założenia i kolory najlepiej robi się zakupy samemu ewentualnie z TŻ karta kredytową ;-)

Poza co najmniej jednym wyjątkiem - samemu nie da się kupić sobie okularów jeśli ma się dużą wadę wzroku - po prostu wtedy delikwent nie widzi swojej twarzy -- Joanna jduszczynska.republika.pl
PM Email Poster
Nasty

Użytkownik
**

Nr użytkownika: 1433

CYTAT
Jeszcze tylko na zakończenie dodam, że mi się to tez nie podoba - jako klientce oczywiście ;-) Jako stylistka się nie wypowiadam w tej kwestii bo nie świadczę takich ;-)

usług
No dokladnie! A poza tym to juz traci mocno naciaganiem. Zreszta klientka tez nie powinna byc frajerka, mozna przeciez zapamietac to co wskaze stylistka za to 100 zl za godzine i potem sobie to kupic nie placac haraczu. Zycie jest ciezkie:)
Kaska
PM Email Poster
grzenio6

Użytkownik

Nr użytkownika: 1065

CYTAT
Poza co najmniej jednym wyjątkiem - samemu nie da się kupić sobie okularów jeśli ma się dużą wadę wzroku - po prostu wtedy delikwent nie widzi swojej twarzy

Joanno na taki konkretny _wyjątkowy_ zakup mogę z Toba iść i nie pobrać za to _żadnej_ prowizji ;-))) Postawisz mi kawę (jak oczywiście zobaczysz portfel) ;-)
A poważnie jest kilka takich wyjątków albo ważnych ciuchów, które lepiej kupić w towarzystwie _kogoś życzliwego_ nie musi to być opłacona stylistka.
Pozdrawiam MOLNARka
PM Email Poster
marser

Użytkownik

Nr użytkownika: 237

CYTAT
Poza co najmniej jednym wyjątkiem - samemu nie da się kupić sobie jeśli ma się dużą wadę wzroku - po prostu wtedy delikwent nie widzi twarzy
Joanno na taki konkretny _wyjątkowy_ zakup mogę z Toba iść i nie za to _żadnej_ prowizji ;-))) Postawisz mi kawę (jak oczywiście zobaczysz portfel) ;-) A poważnie jest kilka takich wyjątków albo ważnych ciuchów, które kupić w towarzystwie _kogoś życzliwego_ nie musi to być opłacona stylistka.

okularów swojej pobrać
Nowe okularki zakupiłam sobie właśnie jakieś 2 tygodnie temu (dokładnie 30 października) i wzięłam ze sobą w celu wybierania oprawek fachowca, który przez przypadek jest moją osobista szwagierką. Piszę fachowca, bo to pani mgr po ASP i w pewnym momencie życia ukończyła kurs wizażu i trochę się tym zajmowała A z tą kawą to chyba standardowa cena - mnie to kosztowało kawę i tiramisu ;-)
lepiej
Jak ten ktoś jest za bardzo miły i życzliwy, to nie będzie umiał szczerze powiedzieć - "Tego nie kupuj wyglądasz w tym paskudnie", bo zazwyczaj mu takie teksty przez usta nie przechodzą. -- Joanna jduszczynska.republika.pl
PM Email Poster
spruwacz

Użytkownik

Nr użytkownika: 1385

CYTAT
A z tą kawą to chyba standardowa cena - mnie to kosztowało kawę i tiramisu ;-) Jak ten ktoś jest za bardzo miły i życzliwy, to nie będzie umiał szczerze powiedzieć - "Tego nie kupuj wyglądasz w tym paskudnie", bo zazwyczaj mu takie teksty przez usta nie przechodzą.

To jeszcze nie wiedziałaś, że stylistki żyja albo z kawy albo z % ? ;-)))))

No więc to musi byc ktos naprawdę życzliwy kto wie doskonale po co tam idzie. Poza tym jak znasz dobrze tego życzliwego to jedno spojrzenie na jego minę wystarczy żebyś wiedziała czy dobrze wyglądasz czy wręcz przeciwnie.
Nie polecam brać pseudo - koleżanek bo możemy wyjść ze sklepu przebrane jak strach na wróble ;-)
Pozdrawiam MOLNARka
PM Email Poster
Darkstorm58

Użytkownik

Nr użytkownika: 1293

Użytkownik "Joanna Duszczyńska" napisał w wiadomości | Poza co najmniej jednym wyjątkiem - samemu nie da się kupić sobie okularów | jeśli ma się dużą wadę wzroku - po prostu wtedy delikwent nie widzi swojej | twarzy
O tak, podpisuję się pod tym. Ja też niedawno kupowałam nowe okulary i wiem o co chodzi :) Zabrałam ze sobą mamę i to właściwie ona mi wybrała oprawki bo ja żeby się zobaczyć musiałam wsadzać nos w lusterko :) Ale ogólnie jestem zadowolona z zakupu. -- Pozdrawiam K.
gazeta.pl
PM Email Poster
szachy

Użytkownik

Nr użytkownika: 92

CYTAT
Użytkownik "Joanna Duszczyńska" napisał w wiadomości | Poza co najmniej jednym wyjątkiem - samemu nie da się kupić sobie | jeśli ma się dużą wadę wzroku - po prostu wtedy delikwent nie widzi | twarzy
O tak, podpisuję się pod tym. Ja też niedawno kupowałam nowe okulary i o co chodzi :) Zabrałam ze sobą mamę i to właściwie ona mi wybrała oprawki bo ja żeby się zobaczyć musiałam wsadzać nos w lusterko :) Ale ogólnie jestem zadowolona z zakupu.

okularów swojej wiem
Ja też jestem zadowolona z zakupu Ale zmiana była totalna. Akurat mamie się nie podobają, a mąż się musiał przyzwyczajać, ale ja się od początku dobrze w nich czułam -- Joanna jduszczynska.republika.pl

PM Email Poster
witten

Użytkownik

Nr użytkownika: 803

Czesc! Witam wszystkich, jestm tutaj pierwszy raz. Chcialabym aby ktos mi poradzil gdzie w Warszwie znajde dobrego fryzjera, który pomoze mi w doborze fryzury. Ci ktorych do tej pory odwiedzilam nie wykazywali zbytniej inicjatywy. Mowiac krotko szukam fryzjera-stylisty.
Dziekuje z gory za pomoc . Pozdrawiam, Kasia.

PM Email Poster
1 użytkownik(ów) czyta ten temat (1 gości i 0 ukrytych)
0 zarejestrowanych użytkowników:

Topic Options Reply to this topic Start new topic Start Poll