Grochowska w Poznaniu...

Reply to this topic Start new topic Start Poll

> 

Grochowska w Poznaniu...

mediastarter

Użytkownik

Grupa: Members
Nr użytkownika: 594

Jakis czas temu przewijal sie watek o biustach, biustonoszach i pani Hani z ulicy Grochowskiej w Warszawie. A ja wczoraj bylam kupic sobie bielizne w Poznaniu i tez trafilam na super profesjonalistki w tym temacie. Goraco polecam sklep Amazonka na ulicy Polwiejskiej (w bramie kolo ksiegarni technicznej, mniej wiecej). Pewnego dnia, a było to Tue, 1 Oct +, przyszła do mnie wiadomość od i powiedziała:
Byłam tam kiedyś, panie i owszem - dosyć fachowe, ale wybór staników tylko z niższej półki. Kupiłam tam dwa, fajnie się nosiły przez 3 miesiące, potem się rozlazły.
Zuzanka

PM Email Poster
zyghom

Użytkownik
**

Nr użytkownika: 1326

Witam Mile Grupowiczki
Jakis czas temu przewijal sie watek o biustach, biustonoszach i pani Hani z ulicy Grochowskiej w Warszawie. A ja wczoraj bylam kupic sobie bielizne w Poznaniu i tez trafilam na super profesjonalistki w tym temacie. Goraco polecam sklep Amazonka na ulicy Polwiejskiej (w bramie kolo ksiegarni technicznej, mniej wiecej). Mam dosc spory biust i wiecznie mialam problemy z doborem biustonosza, a w tym sklepie panie mi doradzily , wybraly, dokladnie obejrzaly, wyregulowaly i staniki leza jak ulal. Dodam, ze mial to byc biustonosz pod sukienke slubna, wiec dodatkowe wymagania. Polecam goraco, a ceny bardzo przystepne, w granicach 40 - 50 zl.
Pozdrowienia
agnieszka (ktora teraz ma rozmiar 70 G )
PM Email Poster
sliwagd

Użytkownik
**

Nr użytkownika: 942

CYTAT
Jakis czas temu przewijal sie watek o biustach, biustonoszach i pani Hani ulicy Grochowskiej w Warszawie. A ja wczoraj bylam kupic sobie bielizne w Poznaniu i tez trafilam na super profesjonalistki w tym temacie.

z
No, a czy ktos slyszal o podobnym sklepie we Wroclawiu? Glownie chodzi mi tutaj o fachowa porade. Bo rozmiar stanika to jedno, a fachowa porada to drugie i ta sie przyda niezaleznie od rozmiaru :))
Kruszynka
PM Email Poster
agusss1988

Użytkownik

Nr użytkownika: 397

CYTAT
Byłam tam kiedyś, panie i owszem - dosyć fachowe, ale wybór staników tylko z niższej półki. Kupiłam tam dwa, fajnie się nosiły przez 3 potem się rozlazły.

miesiące,
To że niższa półka i że nie Triumph czy coś ponad stówę, to jeszcze nie znaczy, że musi być fatalna jakość. Właśnie na Deptaku kupiłam biustonosz za 42 złote i jest super. Oczywiście nie piorę go w pralce, więc może dlatego ma długie życie. -- Renya
PM Email Poster
dudik

Użytkownik

Nr użytkownika: 474

CYTAT
Oczywiście nie piorę go w pralce, więc może dlatego ma długie życie.

Renata Adamska-Regdos
Takie po pralce tez moga miec dlugie zycie, tylko wystarczy spelnic pare warunków: - pranie delikatne bez wirowania - pranie w plynie a nie proszku - pranie w specjalnym woreczku na bielizne- nic sie nie uszkadza, nie gubia sie fiszbiny i jakos nie widze naderwanych, poprutych, zahaczonych czyms koronek. Woreczek mam od ladnych paru lat i sprawdza sie znakomicie na wszystkie delikatne rzeczy, nie tylko bielizne. pzdr agi
PM Email Poster
Gacor002

Użytkownik
**

Nr użytkownika: 1003

CYTAT
To że niższa półka i że nie Triumph czy coś ponad stówę, to jeszcze nie znaczy, że musi być fatalna jakość.

Dokladnie. I co z tego ze Triumph jest "z wyzszej polki" jak dla mnie nie ma rozmiaru. A te biustonosze, ktore sobie kupilam sa bardzo starannie wykonane, wiec przy odpowiednim praniu nie powinny sie rozlazic.
Agnieszka
PM Email Poster
Extetedok

Użytkownik

Nr użytkownika: 56

CYTAT
To że niższa półka i że nie Triumph czy coś ponad stówę, to jeszcze nie znaczy, że musi być fatalna jakość. Dokladnie. I co z tego ze Triumph jest "z wyzszej polki" jak dla mnie nie ma rozmiaru.

Triumph _nie_ jest z wyższej półki.
Pozdrawiam,
Alojzy
PM Email Poster
Tony

Użytkownik

Nr użytkownika: 299

CYTAT

"Grzegorz W. Fedorynski"

Dobrze, ze ktos to wreszcie zauwazyl. Triumph to dopiero ta srednia polka. Aczkolwiek w Polsce to i tak ma sie inaczej niz w innych krajach. pzdr agi
PM Email Poster
Bartek85

Użytkownik

Nr użytkownika: 490

CYTAT
On Tue, 1 Oct , agnes
To że niższa półka i że nie Triumph czy coś ponad stówę, to jeszcze znaczy, że musi być fatalna jakość.
Dokladnie. I co z tego ze Triumph jest "z wyzszej polki" jak dla mnie rozmiaru.
Pozdrawiam,
Alojzy

Użytkownik "Grzegorz W. Fedorynski" napisał w wiadomości nie nie ma
A co jest?
Agnieszka
PM Email Poster
Ivan

Użytkownik

Nr użytkownika: 1130

CYTAT

To nawet ta _srednia_ jest strasznie droga :(
Kruszynka -- "Primum non stresere"
PM Email Poster
nihonjin

Użytkownik

Nr użytkownika: 1233

CYTAT
Triumph _nie_ jest z wyższej półki. A co jest?

> Użytkownik "Grzegorz W. Fedorynski" Oooo! Właśnie też mnie mocno zdziwiły te stwierdzenia.
Użytkownik "agnes"
Dobra firmowa bielizna ;-) Dla mnie wyższa polska półka to Chantelle, Calvin Klein, Lise Charmel (uwielbiam, niestety na razie tylko patrzeć) itp. Ale przyglądając się paryskim wystawom (i cenom) wcale nie ma się wrażenia że to światowa wyższa półka. -- Pozdrawiam Asia

PM Email Poster
Rafal444

Użytkownik

Nr użytkownika: 489

CYTAT
Dla mnie wyższa polska półka to Chantelle, Calvin Klein, Lise Charmel (uwielbiam, niestety na razie tylko patrzeć) itp. Ale przyglądając się paryskim wystawom (i cenom) wcale nie ma się wrażenia że to światowa wyższa półka.

"AsiaS \(Asia Slocka\)"
Bo nie jest. Chantelle, Klein czy Lejaby to jeszcze jest taka dobra, markowa średnia. Te sobie jeszcze kupuję, zwłaszcza na wyprzedażach, jak są trochę tańsze :) Gorzej z takim Aubade, zwłaszcza, że u nich wyprzedaże rzadsze, bu.
EwaP HF FH
PM Email Poster
Osioł

Użytkownik

Nr użytkownika: 1369

CYTAT

To znaczy, że ja z moim za 42 zł firmy chyba Samanta nurzam się w suterenie? ;-) -- Renya
PM Email Poster
MorbidAngel

Użytkownik

Nr użytkownika: 847

CYTAT
Triumph _nie_ jest z wyższej półki. To znaczy, że ja z moim za 42 zł firmy chyba Samanta nurzam się w suterenie? ;-)

Renata Adamska-Regdos Hm, trzeba pamiętać, że Triumphy u nas są nieco droższe niż za granicą. Podobnie z innymi średnimi i dobrymi markami. Inna rzecz, że zagranica też różna - u Anetka w Genewie prześliczny biustonosz Aubade kosztował ponad 100 chf, w życiu bym tyle nie dała, u mnie w Orleańcu był po 52 euro i już nieco bardziej wchodził mi w pole widzenia - ile to, 30% różnicy? Ale IMHO Aubade to już jest bezsprzecznie"górna półka",. acz jeszcze też nie ta najwyższa - oglądałam sobie takie za 100 euro i więcej, śliczne były, ale jeszcze do tego stopnia nie zwariowałam :)
EwaP HF FH
PM Email Poster
Żyletka

Użytkownik
**

Nr użytkownika: 423

CYTAT
Byłam tam kiedyś, panie i owszem - dosyć fachowe, ale wybór staników tylko z niższej półki. Kupiłam tam dwa, fajnie się nosiły przez 3 miesiące, potem się rozlazły.
To że niższa półka i że nie Triumph czy coś ponad stówę, to jeszcze nie znaczy, że musi być fatalna jakość. Właśnie na Deptaku kupiłam biustonosz za 42 złote i jest super. Oczywiście nie piorę go w pralce, więc może dlatego ma długie życie.

Pewnego dnia, a było to Tue, 1 Oct +, przyszła do mnie wiadomość od i powiedziała:
Nie musi, ale ja nie mam zaufania do no-name'ów, które tam są. Nawet kiedy wydaję 40-50 zł na coś, co _może_ (nie musi, ale akurat w dwóch przypadkach staników tam kupionych na dwa) się szybko zdefasonować, to trochę szkoda. Wolę iść do sklepu, gdzie mają więcej możliwości wyboru (chociażby mały Triumph bieliźniano-pończoszniczy na końcu Św. Marcina, przy placyku). Owszem, mam no-name'y, które do dzisiaj noszą się dobrze, są nieporozciągane itp., ale nie ma reguły.
Podoba mi się to szybkie i milczące założenie, że ja piorę w pralce, dlatego mi się popsuły ;->
Zuzanka
PM Email Poster
nandi

Użytkownik

Nr użytkownika: 1592

CYTAT
Dla mnie wyższa polska półka to Chantelle, Calvin Klein, Lise Charmel (uwielbiam, niestety na razie tylko patrzeć) itp. Ale przyglądając się paryskim wystawom (i cenom) wcale nie ma się wrażenia że to światowa wyższa półka.

Jak już ktoś wcześniej napisał - dobra średnia. :-)
O właśnie.
Pozdrawiam,
Alojzy
PM Email Poster
dragon1980

Użytkownik

Nr użytkownika: 577

CYTAT

"Grzegorz W. Fedorynski"
Dobrze, ze ktos to wreszcie zauwazyl. Triumph to dopiero ta srednia polka. Aczkolwiek w Polsce to i tak ma sie inaczej niz w innych krajach. pzdr agi

Jak zreszta większość rzeczy. Naprawde oplaca sie raz na jakis czas wsiasc w samochod i kopsnac sie np. do Berlina po zakupy
Sa nawet takie metki, gdzie jest podana cena w euro np. 20 i cena w innych walutach, na inne kraje , w tym w zlotychz tymze w zlotych to juz jest okolo 180.SerioTaki sweterek w Hiszpanii moj brat kupil
pozdr. almadka
PM Email Poster
jarek_1313

Użytkownik

Nr użytkownika: 1004

CYTAT
Sa nawet takie metki, gdzie jest podana cena w euro np. 20 i cena w innych walutach, na inne kraje , w tym w zlotychz tymze w zlotych to juz jest okolo 180.SerioTaki sweterek w Hiszpanii moj brat kupil

almadka
Takiego przebicia to nie widziałam, na moich portkach było 38euro/180zł. W momencie kiedy 1euro=3.6zł. Ech jo.
EwaP HF FH
PM Email Poster
5424

Użytkownik

Nr użytkownika: 1431

CYTAT

To znaczy, że ja z moim za 42 zł firmy chyba Samanta nurzam się w ;-) -- Renya

Użytkownik "Renata Adamska-Regdos" napisał w wiadomości suterenie? No nie wiem. Ja wlasnie na grochowskiej kupilam Triumpha za 46 zl. No to chyba taka straszna roznica nie jest co?? Tylko chyba ludzie sa tak nastawieni ze triumph musi majatek kosztowac. I owszem te najnowsze modele ktore sa reklamowane sa drogie. Ale kto powiedzial ze akurat taki trzeba kupic? Mam kilka biustonoszy tej firmy i rzeczywiscie sadze ze jakosc jest tego warta. A wybieram takie ktorych ceny nie zwalaja mnie z nog. A dlatego ze biust mam duzy wlasnie o wiele trudniej znalesc mi biustonosz z nizszej polki. Nawet jakbym chciala to rozmiar E jesli juz sie zdarzy to przypomina biurstonosz po babci. Fuj. Kropelka

PM Email Poster
1 użytkownik(ów) czyta ten temat (1 gości i 0 ukrytych)
0 zarejestrowanych użytkowników:

Topic Options Reply to this topic Start new topic Start Poll