Pomocy! doradzcie!

Reply to this topic Start new topic Start Poll

> 

Pomocy! doradzcie!

anuska7

Użytkownik

Grupa: Members
Nr użytkownika: 882
Doł±czył: 31-August 07

Witam,
Mam wielki problem ;( w zeszlym tygodniu za namowa kolezanki zdecydowalam sie na zmiane koloru swoich wlosow, rzecz jasna u fryzjera. Mialam bardzo mocno rozjasniane Joanna do pasemek i balejazu. Zmienilam kolor na ciemny popiel z refleksami mokki (zmiana straszana, nadal nie moge sie przestawic, niektorzy sie smieja ze mam ..zielony odcien;/;( nie w tym jednak problem bo wiem ze to sie splucze)
Chodzi o to ze wrecz niesamowicie zniszczylam wlosy;( dzwie sie ze fryzjerka nie odmowila mi farbowania, bo wlosy po rozjasnianiu mialam bardzo zniszczone. Teraz jest jeszcze gorzej, nie moge ich rozczesac po myciu, a najbardziej zniszczone, wrecz "sianowate" mam na czubku glowy;((
Prosze doradzcie mi, jakie odzywki uzywac? kiedy wlosy dojda do stanu takiego abym mogla znowu je zafarbowac? (chce poczekac miesiac lub dwa i zobic jasny bajlejaz , bo czuje ze te sa za ciemne) Slyszalam tez o salonach fryzjerskich, ktore maja jakies sposoby na nawilzenie wlosow, jakies maski czy cos. Gdzie w krakowie jest taki salon?
Wiem ze ten temat pewnie nie raz byl poruszany ale bardzo mi zalezy na radzie.
Pozdrawiam Ania
PM Email Poster
basik

Użytkownik

Nr użytkownika: 1005
Doł±czył: 22-November 07

CYTAT
Prosze doradzcie mi, jakie odzywki uzywac?

Ja polecam szampon i w szczegolnosci odzywke do splukiwania Pantene Pro-V. Mi po rozjasnianiu ta odzyka bardzo pomogla, jest dosc gesta, obficie nakladalam ja po myciu na wilgotne wlosy i trzymalam pol godziny wlosy zawiniete w recznik.
Oprocz tego aby suche wlosy wygladaly w miare normalnie ;) koniecznie stosuj jakakolwiek odzywke bez splukiwania w sprayu. Najbardziej zniszczone wlosy wygladaja po jej uzyciu niebo lepiej. Ja ostatnio stosowalam Radical (ok 8zl), a poniewaz jest ona dosc lekka dolalam do niej 1/5 objetosci butelki, oliwe z oliwek.. Przed zastosowaniem zawsze potrzasam aby wymieszac skladniki i widze znaczna poprawe kondycji i wygladu wlosow.
Pozdrawiam Beata
PM Email Poster
Wasacz

Użytkownik
**

Nr użytkownika: 1485
Doł±czył: 10-May 08

CYTAT
Witam,
Mam wielki problem ;( w zeszlym tygodniu za namowa kolezanki zdecydowalam sie na zmiane koloru swoich wlosow, rzecz jasna u fryzjera. Mialam bardzo mocno rozjasniane Joanna do pasemek i balejazu. Zmienilam kolor na ciemny popiel z mokki (zmiana straszana, nadal nie moge sie przestawic, niektorzy sie ze mam ..zielony odcien;/;( nie w tym jednak problem bo wiem ze to sie splucze)
Chodzi o to ze wrecz niesamowicie zniszczylam wlosy;( dzwie sie ze nie odmowila mi farbowania, bo wlosy po rozjasnianiu mialam bardzo zniszczone. Teraz jest jeszcze gorzej, nie moge ich rozczesac po myciu, a najbardziej zniszczone, wrecz "sianowate" mam na czubku glowy;((
Prosze doradzcie mi, jakie odzywki uzywac? kiedy wlosy dojda do stanu takiego abym mogla znowu je zafarbowac? (chce poczekac miesiac lub dwa i zobic jasny bajlejaz , bo czuje ze te sa za ciemne) Slyszalam tez o salonach fryzjerskich, ktore maja jakies sposoby na nawilzenie wlosow, jakies maski czy cos. Gdzie w krakowie jest taki salon?
Wiem ze ten temat pewnie nie raz byl poruszany ale bardzo mi zalezy na radzie.
Pozdrawiam Ania

Jeśli mogę udziezielić rady, jest przy ulicy Grzegórzeckiej 39 salon kosmetyczno-fryzjerski/telefon 429-56-50.Pracuje tam Pani imieniem Jadzia 4 godziny do południa. W mojej obecności odbiera telefony i umawia się z klientkami. Potrafi również bezpłatnie poprawiać inne pracujące tam fryzjerki. Mnie obstrzygła za 8 zł i przed tym wysłuchała mnie-co oczekuję i potrzebuję, jak to wg niej będzie wyglądało-jednym słowem podeszła profesjonalnie.Sprubój jej przedstawić ten problem.Napewno, nie wyciągnie pieniędzy-jak nie będzie umiała poprawić. Ja ze sfej strony postaram się znaleśc odpowiedni kosmetyk, ale czy mogę to zrobić? Problem w tym, że nie chce wciskać niczego. z wyrazami szacunku Krzysztof Błaszczyński ps czy jak coś znajdę mogę również napisać na priva? Użytkownik "Anuti" napisał w wiadomości
refleksami smieja fryzjerka
PM Email Poster
panoramikx

Użytkownik
**

Nr użytkownika: 814
Doł±czył: 29-April 08

Przede wszystkim nie tyle odżywka, co maseczka! Poszukaj sobie w sklepie maski do włosów zniszczonych, napewno z L'Oreala bedzie albo z Garniera, mozesz sobie zamówić z Oriflame (jesli masz mozliwosc) maseczkę do włosów zniszczonych w saszetce albo olejek na goraco - jest super, ja po rozjasnianiu włosów ( z czarnego do bladu) mialam straszne siano i ten olejek mi uratował włosy. W kazdym razie taka maseczke rób sobie (to sie najczęsciej długo trzyma w folii i podgrzewa dla lepszego efektu). Zwykłe odżywki mozesz stosować dodatkowo np. w sprayu. Powodzenia Lea
PM Email Poster
aangel15

Użytkownik

Nr użytkownika: 689
Doł±czył: 26-November 07

CYTAT
Witam,
Mam wielki problem ;( w zeszlym tygodniu za namowa kolezanki zdecydowalam sie na zmiane koloru swoich wlosow, rzecz jasna u fryzjera. Mialam bardzo mocno rozjasniane Joanna do pasemek i balejazu. Zmienilam kolor na ciemny popiel z refleksami mokki (zmiana straszana, nadal nie moge sie przestawic, niektorzy sie smieja ze mam ..zielony odcien;/;( nie w tym jednak problem bo wiem ze to sie splucze)
Chodzi o to ze wrecz niesamowicie zniszczylam wlosy;( dzwie sie ze fryzjerka nie odmowila mi farbowania, bo wlosy po rozjasnianiu mialam bardzo zniszczone. Teraz jest jeszcze gorzej, nie moge ich rozczesac po myciu, a najbardziej zniszczone, wrecz "sianowate" mam na czubku glowy;((
Prosze doradzcie mi, jakie odzywki uzywac? kiedy wlosy dojda do stanu takiego abym mogla znowu je zafarbowac? (chce poczekac miesiac lub dwa i zobic jasny bajlejaz , bo czuje ze te sa za ciemne)

Anuti
Podstawa to najintensywniejsze kosmetyki do zniszczonych wlosow - Elseve maseczka ostatnio sie popsula, ale reszta linii do farbowanych wlosow jest niezla. Avonowska maseczka z oliwa (seria SPA) swietnie nawilza. Myc rzadko, w letniej wodzie. Czesto spryskiwac woda (najlepiej mgielka do twarzy, albo zwykla mineralna nalana do takiego pojemniczka). Mozna sprobowac goracego olejku - kupic w Zdrowej Zywnosci olejek z jojoby, ogrzac pod ciepla woda, nalozyc na mokre wlosy i potrzymac z 15 minut pod czepkiem foliowym i recznikiem.
A i tak moze byc tak, ze trzeba bedzie przynajmniej czesc sciac :(
PM Email Poster
Polarowa

Użytkownik
**

Nr użytkownika: 5
Doł±czył: 09-November 07

¦ci±ć!!
PM Email Poster
paulina17_17

Użytkownik
*

Nr użytkownika: 1196
Doł±czył: 06-February 08

CYTAT
znaleśc odpowiedni kosmetyk, ale czy mogę to zrobić? Problem w tym, że nie chce wciskać niczego. z wyrazami szacunku Krzysztof Błaszczyński ps czy jak coś znajdę mogę również napisać na priva?

.. Ja ze sfej strony postaram się
Witam i dziekuje!
Oczywiscie, mozesz pisac na priva, czekam na kazd± wiadomosc
Pozdro! Ania
PM Email Poster
seba1310

Użytkownik

Nr użytkownika: 4
Doł±czył: 26-March 08

CYTAT
A i tak moze byc tak, ze trzeba bedzie przynajmniej czesc sciac :(
Witam,,

niestety, wlosy juz scielam, ale koncowki, a problem wystapil przy samej skorze glowy, wiec obciecie odpada ;))
Odzywke mam Regenal firmy Framesi, jest bardzo mocna i w sumie juz raz po niej wlosy do ladu udalo mi sie doprowadziac, ale tak zniszczonych jak teraz to dawno nie mialam ;( kupilam tez Glis Kur bez splukiwania i druga w sprayu, slyszalam ze pomoze. Zobaczymy;)
Pozdro A.
PM Email Poster
1 użytkownik(ów) czyta ten temat (1 go¶ci i 0 ukrytych)
0 zarejestrowanych użytkowników:

Topic Options Reply to this topic Start new topic Start Poll