Pomocy! doradzcie! |
Pomoc
Szukaj
Użytkownicy
|
| Witamy go¶cia ( Zaloguj się | Zarejestruj ) | Wy¶lij ponownie potwierdzenie rejestracji |
![]() |
| anuska7 |
|
||
|
Użytkownik ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Grupa: Members Postów: 1000 Nr użytkownika: 882 Doł±czył: 31-August 07 |
Witam,
Mam wielki problem ;( w zeszlym tygodniu za namowa kolezanki zdecydowalam sie na zmiane koloru swoich wlosow, rzecz jasna u fryzjera. Mialam bardzo mocno rozjasniane Joanna do pasemek i balejazu. Zmienilam kolor na ciemny popiel z refleksami mokki (zmiana straszana, nadal nie moge sie przestawic, niektorzy sie smieja ze mam ..zielony odcien;/;( nie w tym jednak problem bo wiem ze to sie splucze) Chodzi o to ze wrecz niesamowicie zniszczylam wlosy;( dzwie sie ze fryzjerka nie odmowila mi farbowania, bo wlosy po rozjasnianiu mialam bardzo zniszczone. Teraz jest jeszcze gorzej, nie moge ich rozczesac po myciu, a najbardziej zniszczone, wrecz "sianowate" mam na czubku glowy;(( Prosze doradzcie mi, jakie odzywki uzywac? kiedy wlosy dojda do stanu takiego abym mogla znowu je zafarbowac? (chce poczekac miesiac lub dwa i zobic jasny bajlejaz , bo czuje ze te sa za ciemne) Slyszalam tez o salonach fryzjerskich, ktore maja jakies sposoby na nawilzenie wlosow, jakies maski czy cos. Gdzie w krakowie jest taki salon? Wiem ze ten temat pewnie nie raz byl poruszany ale bardzo mi zalezy na radzie. Pozdrawiam Ania |
||
| basik |
|
||
|
Użytkownik ![]() ![]()
Grupa: Members Postów: 187 Nr użytkownika: 1005 Doł±czył: 22-November 07 |
Ja polecam szampon i w szczegolnosci odzywke do splukiwania Pantene Pro-V. Mi po rozjasnianiu ta odzyka bardzo pomogla, jest dosc gesta, obficie nakladalam ja po myciu na wilgotne wlosy i trzymalam pol godziny wlosy zawiniete w recznik. Oprocz tego aby suche wlosy wygladaly w miare normalnie ;) koniecznie stosuj jakakolwiek odzywke bez splukiwania w sprayu. Najbardziej zniszczone wlosy wygladaja po jej uzyciu niebo lepiej. Ja ostatnio stosowalam Radical (ok 8zl), a poniewaz jest ona dosc lekka dolalam do niej 1/5 objetosci butelki, oliwe z oliwek.. Przed zastosowaniem zawsze potrzasam aby wymieszac skladniki i widze znaczna poprawe kondycji i wygladu wlosow. Pozdrawiam Beata |
||
| Wasacz |
|
||
|
Użytkownik ![]()
Grupa: Members Postów: 58 Nr użytkownika: 1485 Doł±czył: 10-May 08 |
Jeśli mogę udziezielić rady, jest przy ulicy Grzegórzeckiej 39 salon kosmetyczno-fryzjerski/telefon 429-56-50.Pracuje tam Pani imieniem Jadzia 4 godziny do południa. W mojej obecności odbiera telefony i umawia się z klientkami. Potrafi również bezpłatnie poprawiać inne pracujące tam fryzjerki. Mnie obstrzygła za 8 zł i przed tym wysłuchała mnie-co oczekuję i potrzebuję, jak to wg niej będzie wyglądało-jednym słowem podeszła profesjonalnie.Sprubój jej przedstawić ten problem.Napewno, nie wyciągnie pieniędzy-jak nie będzie umiała poprawić. Ja ze sfej strony postaram się znaleśc odpowiedni kosmetyk, ale czy mogę to zrobić? Problem w tym, że nie chce wciskać niczego. z wyrazami szacunku Krzysztof Błaszczyński ps czy jak coś znajdę mogę również napisać na priva? Użytkownik "Anuti" napisał w wiadomości refleksami smieja fryzjerka |
||
| panoramikx |
|
||
|
Użytkownik ![]()
Grupa: Members Postów: 39 Nr użytkownika: 814 Doł±czył: 29-April 08 |
Przede wszystkim nie tyle odżywka, co maseczka! Poszukaj sobie w sklepie maski do włosów zniszczonych, napewno z L'Oreala bedzie albo z Garniera, mozesz sobie zamówić z Oriflame (jesli masz mozliwosc) maseczkę do włosów zniszczonych w saszetce albo olejek na goraco - jest super, ja po rozjasnianiu włosów ( z czarnego do bladu) mialam straszne siano i ten olejek mi uratował włosy. W kazdym razie taka maseczke rób sobie (to sie najczęsciej długo trzyma w folii i podgrzewa dla lepszego efektu). Zwykłe odżywki mozesz stosować dodatkowo np. w sprayu. Powodzenia Lea
|
||
| aangel15 |
|
||
|
Użytkownik ![]() ![]()
Grupa: Members Postów: 186 Nr użytkownika: 689 Doł±czył: 26-November 07 |
Anuti Podstawa to najintensywniejsze kosmetyki do zniszczonych wlosow - Elseve maseczka ostatnio sie popsula, ale reszta linii do farbowanych wlosow jest niezla. Avonowska maseczka z oliwa (seria SPA) swietnie nawilza. Myc rzadko, w letniej wodzie. Czesto spryskiwac woda (najlepiej mgielka do twarzy, albo zwykla mineralna nalana do takiego pojemniczka). Mozna sprobowac goracego olejku - kupic w Zdrowej Zywnosci olejek z jojoby, ogrzac pod ciepla woda, nalozyc na mokre wlosy i potrzymac z 15 minut pod czepkiem foliowym i recznikiem. A i tak moze byc tak, ze trzeba bedzie przynajmniej czesc sciac :( |
||
| Polarowa |
|
||
|
Użytkownik ![]()
Grupa: Members Postów: 46 Nr użytkownika: 5 Doł±czył: 09-November 07 |
¦ci±ć!!
|
||
| paulina17_17 |
|
||
|
Użytkownik
Grupa: Members Postów: 27 Nr użytkownika: 1196 Doł±czył: 06-February 08 |
.. Ja ze sfej strony postaram się Witam i dziekuje! Oczywiscie, mozesz pisac na priva, czekam na kazd± wiadomosc Pozdro! Ania |
||
| seba1310 |
|
||
|
Użytkownik ![]() ![]()
Grupa: Members Postów: 162 Nr użytkownika: 4 Doł±czył: 26-March 08 |
niestety, wlosy juz scielam, ale koncowki, a problem wystapil przy samej skorze glowy, wiec obciecie odpada ;)) Odzywke mam Regenal firmy Framesi, jest bardzo mocna i w sumie juz raz po niej wlosy do ladu udalo mi sie doprowadziac, ale tak zniszczonych jak teraz to dawno nie mialam ;( kupilam tez Glis Kur bez splukiwania i druga w sprayu, slyszalam ze pomoze. Zobaczymy;) Pozdro A. |
||
![]() |
![]() |